Helgeform med chips og Parmigiano Reggiano
Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)
INGREDIENSER
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl h-melk
100 g revet parmesan
1/2 ts salt
1/2 ts malt sort pepper
4 skiver bacon
1 stor pose potetgull
2 vårløk, finhakket
1 dl syltet jalapeno
FREMGANGSMÅTE
Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og la frese i 1 minutt. Ha i melken og la koke under omrøring i et par minutter. Dra kjelen av varmen og vend inn halvparten av Parmesanen.
Smak til med salt og pepper.
Kutt baconet i terninger og stek det sprøtt i en tørr panne.
Ha potetgullet i en ildfast form. Topp potetgullet med ostesausen, sprøstekt bacon, vårløk, Jalapeno og resten av Parmesanen.
Stek formen i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter til osten er smeltet.
Tips: I denne fredagsformen kan du også tilsette andre ting, som f.eks. tomater, mais, paprika eller andre ting du liker eller har liggende.