top of page

Asparges i Prosciutto di Parma med hollandaisesaus

01_Parma_01.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER (4 pers.)

12 grønne asparges

4 skiver Prosciutto di Parma

2 ss rapsolje

3 eggeplommer

180 g smør

1 ss kaldt vann

1 ss sitronsaft

Salt og pepper

2 ss kaldt smør

FREMGANGSMÅTE

Forvarm ovnen til 180 grader.

 

Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt til aspargesene begynner å bli møre. Avkjøl aspargesen i kaldt vann. Tørk aspargesene på papir.

 

Pakk inn tre asparges i hver skive Prosciutto di Parma. Legg «aspargespakkene» i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 180 grader og la det steke til parmaskinken er sprø og aspargesen er mør. Dette tar 8-10 minutter.

 

Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent.
Ha eggeplommene i en kjele og sett på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på lav varme. Pisk til sausen begynner å tykne og spe i det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
 

Denne retten passer perfekt som forrett eller som snacks før middagen. Den passer også godt med et glass på verandaen i sommer. 

bottom of page