Asparges i Prosciutto di Parma med hollandaisesaus
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER (4 pers.)
• 12 grønne asparges
• 4 skiver Prosciutto di Parma
• 2 ss rapsolje
• 3 eggeplommer
• 180 g smør
• 1 ss kaldt vann
• 1 ss sitronsaft
• Salt og pepper
• 2 ss kaldt smør
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt til aspargesene begynner å bli møre. Avkjøl aspargesen i kaldt vann. Tørk aspargesene på papir.
Pakk inn tre asparges i hver skive Prosciutto di Parma. Legg «aspargespakkene» i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 180 grader og la det steke til parmaskinken er sprø og aspargesen er mør. Dette tar 8-10 minutter.
Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent.
Ha eggeplommene i en kjele og sett på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på lav varme. Pisk til sausen begynner å tykne og spe i det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
Denne retten passer perfekt som forrett eller som snacks før middagen. Den passer også godt med et glass på verandaen i sommer.